mandag 29. juni 2009

Black Dyke Band ble engelske mestre!

Lørdag 27. juni ble det engelske mesterskapet holdt i Preston. Konkurransens pliktnummer var Paul Lovatt-Cooper's "Within Blue Empires". Igjen viser Black Dyke hva de er gode for ved å vinne hele kalaset. Er nok ingen tvil om at dette er og blir verdens beste brassband! Seieren i "English National Championships" kvalifiserer til deltakelse i neste års EM i Linz (Østerrike). Omtale og resultatlista ser du på 4barsrest.

fredag 19. juni 2009

Sommer = parkkonserter og brassfestivaler


For den som har tenkt seg på ferietur til Storbritannia, er det nå høysesong for parkkonserter. En kan jo være heldig å komme over noe på sin vei, men sjekk The Internet Bandsman's Everything Within under "Events" for full oversikt over band og parker. Det er også festivaltid for brassfolket på denne tida, f.eks. BRASS: Durham International festival 2009 og Brighouse Festival of Brass. Mye interessant på http://www.ibew.co.uk/.
"The Royal Parks" sin hjemmeside finner du også oversikt over parkkonserter i de forskjellige parkene i London.
God sommer og god konsertjakt!

tirsdag 9. juni 2009

Black Dyke til topps!

Black Dyke Band fikk 100% uttelling på Whit Friday sist lørdag. De vant 8 av 8 mulige konkurranser, og kunne dra hjem med et pengepremiebeløp på over £ 8.000! Hadde vært noe i norske konkurranser! Les mer på 4barsrest.
Her er det Brighouse & Rastrick Band, som ble nr.3, som spiller "Ravenswood" i Greenfield:

onsdag 3. juni 2009

Whit Friday


5. juni er det igjen klart for det årlige arrangementet Whit Friday Brass Band Contests. Dette er en snedig form for konkurranse, hvor det for hvert band som deltar gjelder å nå over flest mulig av et bestemt antall steder, stille opp, marsjere et lite stykke og spille en marsj for 1 dommer. Det er selvfølgelig lukket bedømming, og dommeren sitter i ei campingvogn, bak gardinene i et privathus eller på puben! Det utropes vinnere på hvert sted, og totalt pengepremiebeløp er i år £ 36.000!

Konkurransen, som ble arrangert for første gang i 1884, foregår i Oldham/Saddelworth-området, West Pennines. Små steder som Dobcross, Diggle, Uppermill osv. er vertskap for arrangementet, som starter i 16-17-tida på ettermiddagen og holder på til rundt midnatt. Vi deltok som publikum ved fjorårets arrangement, og tror det er vanskelig å komme lenger inn i den britiske brassband-sjela. Vi hadde base i Dobcross, en nydelig liten plass, hvor det er umulig å forstå hvordan bussene med hvert sitt deltakende band klarte manøvrere. Publikum samles i god tid med sine campingstoler, nistekurver, vinflasker osv. Puben er kun noen meter unna og take-away drikke er helt ok...

Et arrangement foregår også i Tameside-området etter samme oppskrift.
Vi blir nok ikke å finne her i år, men planer er allerede lagt for neste års Whit Friday som finner sted 28.5.10! Hvis noen heldige har tenkt seg avgårde på årets konkurranse, finner du oversikt over tidspunkter, dommere og steder her.

tirsdag 2. juni 2009

Festkonsert på YouTube

Her kan du se hele konserten fra Black Dyke Brass Festival 2009, hvis du ikke fulgte den live i pinsehelga:

1. avdeling:



2. avdeling:



Og har du lyst til å se og høre mer av det som foregikk på Leeds Metropolitan University 29.-31. mai, kan du sjekke YouTube.