onsdag 23. september 2009

Nye utgivelser for ører og øyne!

Det kommer nye CD- og DVD-titler med brassband til stadighet, og her er 3 utvalgte som fortjener å få en plass i hylla (etter å ha vært i spilleren, selvsagt!):

Black Dyke Band har kommet med plate nummer 9 i serien "Essential Black Dyke". Denne serien har vært litt variabel i både kvalitet og repertoar, men nå er gode gamle Black Dyke inne i et fint spor med disse utgivelsene.



Foden's Band er på banen med en CD med originalstykker fra 60-tallet til i dag. Spesielt gledelig med Gilbert Vinter's "Variations on a Ninth" (1964), som her har fått en flott framføring. Dirigenter er Gary Cutt og Bramwell Tovey.



Så er det igjen klart for årets EM-DVD. Den er jo selvfølgelig interessant for de heldige som deltok på årets EM som musikere eller publikum, men kanskje minst like interessant for de som ikke deltok. 2 DVD'er med konkurransestykker og Festkonsert-program til nytelse på televisjonsapparatet!


mandag 21. september 2009

Er Steven Mead en dårlig taper?


Er det god timing å sparke igang en diskusjon om dommere, deres kompetanse, alder(!) og avgjørelser, dagen etter at du selv som dirigent har blitt plassert nest sist i konkurranse med ditt band? Synes kanskje ikke det. Dette er et velkjent fenomen som vi har opplevd flere ganger. Som oftest ved at dirigenter og musikere ikke skjønner at de ble plassert lavt på resultatlista, hvorfor andre er høyere oppe og ALLE de snakket med mente de var mye bedre enn resutatet viste. Har de hørt seg selv? Har de hørt alle andre? Har de studert partituret slik dommerne gjør?
Hverken dommerne eller resten av brassbandbevegelsen har vondt av en slik diskusjon, og Steven Mead, som kom på 17. plass med skotske Whitburn, har mange gode argumenter, men tidspunktet ble bare fryktelig feil!
Les mer om hva Steven Mead sier og hvilke kommentarer Derek Broadbent (Chairman, The Association of Brass Band Adjudicators) og mange andre mener om denne saken. En del fornøyelige innlegg...

fredag 18. september 2009

Cory beste band i Open!


En fantastisk helg i Birmingham, hvor vi fikk med oss British Open for første gang. Ikke uventet gikk Cory nok engang av med seieren i en konkurranse. Black Dyke ble nummer 2 og Grimethorpe nummer 3. Selv hadde vi Black Dyke på topp, men marginene er små blant de beste. På 4barsrest kan du lese mer om konkurransen og resultatene.


tirsdag 1. september 2009

Kick-off før høstens konkurranser!

Great Northern Brass Arts Festival er først ut 5. september. Stedet for festivalen er Bridgewater Hall i Manchester. Her deltar flere topp-band, som også skal i ilden helga etter, på "British Open". Det er i år spesielt spennende å høre hva Brighouse & Rastrick er i stand til under deres nye dirigent, David King, både denne og neste helg. Her har vi store forventninger!
Kanskje dette blir reisemålet for neste års "brassband-konkurranser/festivaler/konserter vi ennå ikke har vært på.."?

Klart for "British Open"!
















For 157-ende gang blåses "British Open Brass Band Championships" i gang i Symphony Hall, Birmingham, lørdag 12. september. Det er med stor spenning vi for første gang drar avgårde for å få med oss denne begivenheten. Som man skjønner, så er dette en meget tradisjonsrik konkurranse og kun de beste korpsene blir invitert til å delta.
Fra 1853 til 1981 ble konkurransen avholdt årlig i Belle Vue Manchester, og samlet enormt med folk! Fra 1982 til 1996 var det Free Trade Hall i Manchester som huset arrangementet, før det ble flyttet til Symphony Hall i Birmingham. Harry Mortimer og hans kone Margaret hadde i mange år hovedansvaret for planlegging og organisering av konkurransen, og det er nå deres sønn Martin som har overtatt.
På konkurransen deltar crème de la crème av britiske band, så her blir det nok bare å utstyre seg med niste og termos slik engelskmennene gjør.
Årets pliktnummer er "Titan's Progress" av Hermann Pallhuber. Stykket varer i 17 min og var pliktnummer i "Swiss Open Brass Band Championships" november 2008. Komponisten har gjort en god del endringer og det er den reviderte utgaven vi nå skal få høre.
Søndag 13. september er det klart for Festkonsert i samme sal med Black Dyke Band, Cory Band og Grimethorpe! Er det rart vi gleder oss til tur?