søndag 8. februar 2009

NM Brass 2009 vel overstått!

Eikanger-Bjørsvik Musikklag ble, i år som i fjor, norgesmestre med nyopprykkede Oslo Brassband på 2. plass. Det var nok svært skuffende for mange at Stavanger Brass Band kom på 4. plass og Manger Musikklag endte på 7. plass. Men etter 30 år med norgesmesterskap for brassband, vet vi at når dommerne har sagt sitt, kan enkelte overraskelser dukke opp. Noen er glade, noen er positivt eller negativt overrasket, noen skjønner ingenting, og noen er så skuffet og lei seg at tårene presser på.... med andre ord, NM er NM, og alt er som før.
I 1. divisjon tok Tertnes Brass førsteplassen, ett poeng foran Sola Brass Band.
Trønderske plasseringer ble: Ila Brass Band på en hederlig 5. plass i elitedivisjon, Trondheim Politis Brassband på 13. og siste plass i 2. divisjon og Flå Musikkorps kom på 5. plass i 4. divisjon. Full resultatliste finner du her, og dersom du ikke fulgte med på web-TV i løpet av mesterskapet, kan du se opptak fra elite- og 1. divisjon her.
Enten vi har deltatt som aktive musikere, dirigenter eller som tilhørere, har det vært ei minnerik helg, med all den herligste brassbandmusikk en kan tenke seg. Vi har truffet gamle kjente og hilst på nye bekjentskaper, dette lever vi på til neste NM i Bergen. Takk for mange gode opplevelser!

Ingen kommentarer: