onsdag 3. juni 2009

Whit Friday


5. juni er det igjen klart for det årlige arrangementet Whit Friday Brass Band Contests. Dette er en snedig form for konkurranse, hvor det for hvert band som deltar gjelder å nå over flest mulig av et bestemt antall steder, stille opp, marsjere et lite stykke og spille en marsj for 1 dommer. Det er selvfølgelig lukket bedømming, og dommeren sitter i ei campingvogn, bak gardinene i et privathus eller på puben! Det utropes vinnere på hvert sted, og totalt pengepremiebeløp er i år £ 36.000!

Konkurransen, som ble arrangert for første gang i 1884, foregår i Oldham/Saddelworth-området, West Pennines. Små steder som Dobcross, Diggle, Uppermill osv. er vertskap for arrangementet, som starter i 16-17-tida på ettermiddagen og holder på til rundt midnatt. Vi deltok som publikum ved fjorårets arrangement, og tror det er vanskelig å komme lenger inn i den britiske brassband-sjela. Vi hadde base i Dobcross, en nydelig liten plass, hvor det er umulig å forstå hvordan bussene med hvert sitt deltakende band klarte manøvrere. Publikum samles i god tid med sine campingstoler, nistekurver, vinflasker osv. Puben er kun noen meter unna og take-away drikke er helt ok...

Et arrangement foregår også i Tameside-området etter samme oppskrift.
Vi blir nok ikke å finne her i år, men planer er allerede lagt for neste års Whit Friday som finner sted 28.5.10! Hvis noen heldige har tenkt seg avgårde på årets konkurranse, finner du oversikt over tidspunkter, dommere og steder her.

Ingen kommentarer: