tirsdag 1. september 2009

Klart for "British Open"!
For 157-ende gang blåses "British Open Brass Band Championships" i gang i Symphony Hall, Birmingham, lørdag 12. september. Det er med stor spenning vi for første gang drar avgårde for å få med oss denne begivenheten. Som man skjønner, så er dette en meget tradisjonsrik konkurranse og kun de beste korpsene blir invitert til å delta.
Fra 1853 til 1981 ble konkurransen avholdt årlig i Belle Vue Manchester, og samlet enormt med folk! Fra 1982 til 1996 var det Free Trade Hall i Manchester som huset arrangementet, før det ble flyttet til Symphony Hall i Birmingham. Harry Mortimer og hans kone Margaret hadde i mange år hovedansvaret for planlegging og organisering av konkurransen, og det er nå deres sønn Martin som har overtatt.
På konkurransen deltar crème de la crème av britiske band, så her blir det nok bare å utstyre seg med niste og termos slik engelskmennene gjør.
Årets pliktnummer er "Titan's Progress" av Hermann Pallhuber. Stykket varer i 17 min og var pliktnummer i "Swiss Open Brass Band Championships" november 2008. Komponisten har gjort en god del endringer og det er den reviderte utgaven vi nå skal få høre.
Søndag 13. september er det klart for Festkonsert i samme sal med Black Dyke Band, Cory Band og Grimethorpe! Er det rart vi gleder oss til tur?

Ingen kommentarer: