onsdag 6. januar 2010

James Shepherd Versatile Brass har mista en av sine.


Nok en brassband-personlighet har forlatt brassbandverdenen, nemlig kornettisten Stephen Thornton (60). Han var principal i dengang Hammond Sauce Work's Band, og spilte med Brighouse & Rastrick og Black Dyke Band. Han var en av de 4 kornettistene i James Shepherd Versatile Brass i de fleste av de 25 årene de eksisterte. JSVB ble starta av Jim Shepherd, og hadde den besetninga som vi i dag kaller "10-piece". Jim Shepherd slutta som principal i Black Dyke i 1973, nettopp for å konsentrere seg om JSVB. De reiste verden rundt med sin spesielle sound på 70- og 80-tallet.
I 1978 gjorde de sin berømte turne til Australia, og i juli 2008 holdt de en 30 års "Reunion Concert" i Brighouse under ledelse av Frank Renton. Vi skjønte at dette var en stor begivenhet, og bestemte oss for å legge ferieturen dit. Vi fikk en flott konsert med alle de kjente ansiktene fra gamle platecover, og det beste av alt: både lyden og låtene var også kjente saker!

Her kan du høre noen snutter fra "The best of James Shepherd Versatile Brass":På dette klippet er Stephen Thornton nummer 2 fra høyre, ved siden av Jim Shepherd:Du kan lese mer om Stephen Thornton på 4barsrest.

Bookmark and Share

Ingen kommentarer: