torsdag 15. april 2010

EM i Linz nærmer seg!

Fra 25. april til 2. mai arrangeres Europamesterskapet for Brass Band for 34. gang, i år i Linz i Østerrike. Fra 1978 - 1982 ble EM avholdt i London (Royal Albert Hall) søndagen etter Nationals i oktober, men fra og med 1983 (Kerkrade) har arrangementet gått på rundgang i de europeiske landene. Norge har stått som arrangør 4 ganger: 1989, 1996 og 2003 i Bergen, og 2008 i Stavanger, og hver gang levert flotte og godt organiserte europamesterskap, dette kan vi!

Et omfattende program finner sted fra 25. april med bl.a. solistkonkurranser. Det hele topper seg fredag 30. april og 1. mai, da selve brassbandmesterskapet finner sted.
Årets pliktnummer er Spiriti av Thomas Doss, som forøvrig hadde komponert pliktnummeret til årets NM, Sketches from Nowhere.
Lørdag kveld er det tradisjonen tro, Grand Gala Concert og premieseremoni med påfølgende festligheter.

Av de deltagende brassband, er vi i år spesielt spente på kombinasjonen Eikanger-Bjørsvik og David King. Begge har jo gjort seg tydelig bemerket med seiere i mesterskapet, så kan dette være "the perfect match"? Harde, drevne konkurrenter får de møte i Black Dyke og Cory, så dette blir spennende.
Vi ønsker i Eikanger-Bjørsvik musikklag lykke til!

I tillegg til konkurranseaspektet og musikken, spiller det sosiale alltid en stor rolle ved samlinger av musikere, dirigenter, dommere, fans, brassbandentusiaster....Her treffer man likesinnede i inspirerende og hyggelige miljø.

Synes du at dette høres spennende og festlig ut og tenker får lyst til å ta turen sørover, må vi skuffe deg med at billetter til både konkurranser og festkonsert er utsolgt! men... British Bandsman og Yamaha har gitt oss hjemmesittere en mulighet med "live coverage" via internett fra begge dager! Log in....:

God fornøyelse til alle deltagere, både aktive og tilhørere!

Og for de som vil forberede seg på neste års EM, så finner det sted i Montreux, Sveits 23. april til 1. mai 2011.

Bookmark and Share

Ingen kommentarer: