mandag 13. september 2010

British Open-tittel til Wales.


Så er nok et mesterskap vel gjennomført, med flotte prestasjoner fra alle deltakende brassband. Litt overraskende gikk seieren denne gang til Tredegar Town Band fra Wales, foran alle de "store"; Fairey, Black Dyke, Foden's og Cory. Hele resultatlista med kommentarer finner du her.

Vinnere: Tredegar Town Band

I år som i fjor inkluderte en koselig biltur et besøk i Birmingham og British Open. Vi var tilstede og overvar både konkurransen på lørdag og Gala Concert søndag ettermiddag. Dette er uten tvil Storbritannias beste brassbandkonkurranse, noe som gjør den verdt å besøke.
Etter en fin rusletur fra Travelodge hvor vi bodde, langs Birmingham Canal til Symphony Hall, fikk vi en "pre-contest" konsert med Birmingham Citadel Band i foyer'n. Fin start på dagen sammen med frokosten. Symphony Hall har gode fasiliteter for et slikt arrangement, godt med vrimleplass, bar og restaurant for publikum, fint område for stands.
Vi hørte 15-16 av de 17 deltakende band, som hver leverte sine versjoner av "On the shoulders of Giants". Utfordrende for hele bandet og solistene spesielt.
Konkurransen startet kl 1030 og var ferdig ca kl 1800 etter premieutdeling.

Rett over kanalen for Symphony Hall, er det fantastiske området "Brindleyplace", med spisesteder og barer, så etter en dag fyllt med musikk, tilbrakte vi kvelden her.

Brindleyplace by night

Søndag var vi klar for Gala Concert kl 1430 i en absolutt fullpakket Symphony Hall!
Først ute var Grimethorpe Colliery Band som spillte hele Berlioz's "Symphonie Fantastique" på ca 45 minutter. Vi fikk følelsen av at dette var noe bandet fikset sånn akkurat passe, masse tekniske utfordringer og sårbare passasjer, som også hørtes slik ut. Grimethorpe er et av Englands beste band, men dette ble ikke den beste framførelsen vi har hørt fra den kanten.
Stemningen steg merkbart da Cory og Black Dyke entret scenen med sine konsertprogrammer. God brassbandmusikk, virtuost og perfekt framført i sikker "performance"-stil!

Black Dyke Band


Symphony Hall fyllt til randen!

Etter en godt og vel 3-timer konsert, bega vi oss igjen videre med leiebil for å oppleve mer av den engelske landsbygda før hjemreise 2 dager seinere.

Overbevist om at vi blir å finne i Symphony Hall også i framtida!

Ingen kommentarer: