mandag 18. oktober 2010

Return of The King!

2010 Nationals: Interview with David King from 4barsrest.com on Vimeo.Ja, "The King" er tilbake på toppen i konkurransesammenheng! Han har riktignok aldri vunnet The Nationals med noe band, så det er aller første gang han kan krone seg med "National Champion"-tittelen, etter mange års suksess i Europamesterskapet.
Som alltid, når resultatene blir lest opp, får vi noen overraskelser i rekkefølgen. Denne gang var intet unntak. Black Dyke sin 8. plass var litt uventet, men vi syntes nok at de også kunne ha fått mye mer utav "Terra Australis", som ikke var spesielt teknisk vanskelig. Før resultatopplesinga kunngjorde dommerne at de hadde lagt vekt på de bandene som hadde tilpasset seg akustikken best i sin framføring. Vi synes David King formet en musikalsk flott versjon med Brighouse & Rastrick og det blir spennende å følge med videre.
Litt morsomt at Virtuosi GUS kom på 6. plass, etter å ha vunnet sin regionale konkurranse tidligere i år, men ikke gjorde det spesielt bra i British Open (13. plass).
Alt i alt var vi meget fornøyd med konkurransedagen i Royal Albert Hall. "Terra Australis" var et fint stykke å høre mange ganger, ikke spesielt vanskelig, men desto mer interessant å høre de musikalske variasjonene i framføringene.

Her kan du se og høre vinnerversjonen:

2 kommentarer:

Anonym sa...

sitter du der oppe hver gang du er der? jeg sitter rett overfor deg da i såfall, på 7 år har vi flyttet oss 6 plasser bare :-)
skal også dit den 4 juni for å høre staff band..........gleder meg, da skal vi sitte nederst på øverste galleri.
Jørn

Berit Malm Mørkved sa...

Er nok ikke min videosnutt, vi satt på 7.rad nede i salen. Har gjort det de siste 2 åra, eller litt forskjellig plassering. Er også i England i juni neste år, men da for å spille med Nidaros Brass Band.