tirsdag 16. november 2010

Manger Musikklag til topps i Siddis Brass!

Etter en lang dag med 53 konkurrerende brassband i 5 divisjoner og masse flott musikk, ble det til slutt klart at Manger Musikklag gikk av med seieren i elitedivisjon. En velfortjent seier for en flott gjennomføring av et originalt program! Gratulerer til MML! Ikke mindre velfortjent gikk solistprisen i elitedivisjon til Erlend Aagaard-Nilsen, Mangers egen principal. Uten tvil et av de aller største talentene på kornett og trompet i Norge i dag.
Stavanger Brass Band tok andreplassen og Eikanger-Bjørsvik Musikklag kom på 3.

Siden undertegnede var med å konkurrere i Siddis Brass på slutten av 80-tallet, har konkurransen endret seg en del, spesielt i de øverste divisjoner. Det er en klar tendens til at en del av bandene får egne arrangører til å lage nye arrangementer av en spesiell type musikk eller musikkstil. De får et skreddersydd originalt program som noen ganger oppleves ensidig og med liten variasjon i det musikalske uttrykket. For Manger sin del var det et vellykket prosjekt, der dirigent Martin Winter hadde arrangert et utvalg madrigaler på en original og variert måte.
Well done!

Det var derfor også gledelig at Bjørsvik Brass gikk til topps i 1. divisjon med et godt, tradisjonelt Howard Snell-program. Funker godt det også, den dag i dag. 2. plassen gikk til Montebello Brass, som gjør en morsom forestilling utfra deres påståtte tilhørighet til det øvre sosiale sjikt i Oslo... meget fornøyelig. De presenterte også et tradisjonelt underholdningsprogram, hvor Thor-Willy (Bøhrs-)Karlsen (bildet) fikk solistprisen for en flott framførelse av Carnival in Venice.

Jaren Hornmusikkforening ga oss et morsomt flashback til 70-tallet i tidsriktige kostymer. Her var det tydeligvis lagt mye arbeid i det visuelle. Morsom vri på et konsertprogram, savnet likevel litt mer fart og koreografi i framføringa. Kul disco må vises!

Vi hadde en fin dag i Bjergsted Konserthus og dagen ble selvfølgelig avsluttet med Brass Night på Clarion Hotell. Her treffes nye og gamle brassvenner til hyggelig mimring!

Hele resultalista finner du her.

Ingen kommentarer: