mandag 13. februar 2012

Nok et vellykket norgesmesterskap er historie.

Så er vi igjen tilbake til hverdagen etter ei herlig helg i Bergen. Norgesmesterskapet er, og har alltid vært, et supert arrangement for både for musikere og publikum. Det er like fantastisk hver gang å treffe den store brassfamilien, utveksle minner og oppsummere året som har gått.

Årets mesterskap ga oss masse flott musikk og fantastiske framførelser. Hvor skal dette ende, egentlig? Et entusiastisk publikum fylte salen fra morgen til kveld og heiet fram sine favoritterkorps. En utrolig stemning!

Så klarte altså David King og Eikanger-Bjørsvik å ta det gjeveste troféet med seg hjem i år som i fjor. Med Manger på en velfortjent 2.plass og Stavanger på 3. er igrunnen det meste som det pleier å være. Fullstendig resultatliste finnes på NMF's sider, og en kan i lang tid framover se opptak fra mesterskapet på TV2 Sumo og laste ned musikken fra musikkonline.no og iTunes (f.o.m. uke 8).

Årets gjester var Brass Band Oberösterreich. De spilte en times festkonsert før premieutdelinga lørdagskvelden og holdt egen konsert i Korskirken søndag kl 12. Dette bandet har en helt annen spillestil og formidlingsmåte enn den tradisjonelle brassbandstilen. For meg ble konserten i Korskirken en oppramsing av klassiske musikkstykker framført på en massiv, intens og til tider aggresiv måte. Selv de rolige stykkene ble framført uten særlig musikalsk innlevelse og dynamikk. Her var det ingenting som skinte, eller framført med et ønske om å formidle musikken, og ikke bare lyden, helt til publikum på bakerste benk.
Her spiller superflinke musikere i et symfonisk brassensemble, ingen tvil om det, men for meg ble ikke dette en god konsertopplevelse. Beklager....


Ingen kommentarer: