onsdag 21. oktober 2009

Black Dyke tilbake på toppen!

Så ble det endelig Black Dyke Band sin tur til å ta med seg det gjeveste troféet hjem til Queensbury. Vi som overvar lørdagens britiske nasjonale mesterskap i Royal Albert Hall, var fornøyd med dommernes avgjørelse. Cory, som har vært uovervinnelig i år, måtte nøye seg med 3. plass. Vi synes spesielt at Fodens gjorde en flott framførelse, de fortjente 2. plassen.
Mange av de beste bandene spilte tidlig, så vi fikk raskt mange gode framføringer av konkurransestykket; Peter Grahams "The Torchbearer", skrevet som en hyllest til Eric Ball og hans musikk. Lik Balls musikk, krevde dette stykket stor innlevelse og musikalitet fra musikere og dirigent, noe de aller beste klarte å formidle. Stykket var interessant å høre på, og for den som kjenner Balls musikk, var det mange kjente fraser og strofer.
Dagen før konkurransen, var Peter Graham og The International Staff Band (Stephen Cobb) engasjert til et miniseminar/konsert som en del av "Regent Hall Brass Arts Festival", midt på Oxford Street. Her fikk vi høre komponistens egne betraktninger rundt "The Torchbearer", og I.S.B. spilte smakebiter. Dette gjorde oss vel forberedt til dagen etter!

Rekkefølgen på de 6 beste ble slik:
1. Black Dyke, Dr. Nicholas Childs
2. Fodens, Garry Cutt
3. Cory, Dr. Robert Childs
4. Rothwell Temperance, David Roberts
5. Reg Vardy, Stephen Roberts
6. Carlton Main Frickley Colliery, Russell Gray

4barsrest kan du lese mer om mesterskapet og se hele resutatlista.
.... og du kan jo høre litt Black Dyke (British Bandsman: "Still bearing the torch") her på Jukeboxen på deres egen hjemmeside....
Bookmark and Share

Ingen kommentarer: