onsdag 21. oktober 2009

En dag i Royal Albert Hall med 20 brassband og 4-5000 entusiaster.


"The Nationals" i Royal Albert Hall, er som alltid, en kombinasjon av å peile ut hvilke band en vil høre, forsøke å besøke stands for CD- og notesalg, noe inntak av vått og tørt, å treffe kjente osv.
Selve konkurransen starter kl 1000, så vi ankom ca kl 0915, etter en frisk morgentur gjennom Kensington Gardens. Det var allerede et yrende liv utenfor, og her var det mange kjente fjes å se, både musikere, dirigenter og komponister. Dette er fremdeles en arena hvor "alle" er.
Vi rakk å kjøpe noen CD-er og DVD-er på World of Brass sin stand rett innenfor hovedinngangen (lurer på hva de har gjort for å få den plassen midt i smørøyet!). Så var det å kjøpe program og notere ned spillerekkefølgen, før vi fant vår plass i salen, denne gang i "arena", dvs "på gulvet", rad 6, midt foran scenen.
Presis kl 1000 startet konkurransen ved at første band spillte "God save the Queen". Alltid spennende å høre første korps, når det er et nytt stykke. Så gikk det slag i slag, band etter band, vi noterte våre kommentarer, studerte partitur og storkoste oss.
Etter å ha hørt de 9 første bandene, var det tid for mat og drikke. RAH har ikke skjønt publikums behov for en kjapp matbit mens man står over ett band, så vi måtte nøye oss med det våte, som her holder meget stive priser, også etter norsk standard! Det ble tid til noteshopping på stands (Studio Music, Just Music m.fl.), og på et kvarter hadde vi kjøpt 10 notesett til vårt eget Nidaros Brass Band. Så var det bare å komme seg inn i salen for nye konkurranseframførelser.
Etterhvert ble det allikevel behov for fast føde, og vi forlot våre seter i salen nok en gang, gikk 30 m unna hovedinngangen til ei slags hamburgervogn, hvor vi kjøpte en slags hamburger.... og det var det. Inn igjen for å høre de siste bandene.

Etter endt konkurranse holdt Cory Band en liten konsert mens dommerne (og vi) gjorde klar våre resultater. Ca kl 18 var representanter for alle 20 deltagere på plass på scenen, pluss dommerne, komponist m.fl. Resultatene ble lest opp fra nr 6 og til topps, noen overraskelser underveis, men vi var i alle fall veldig fornøyd med resultatet! Våre egne resutatlister var heller ikke helt på jordet.
Så var "The Nationals" over for denne gang, deltakere og publikum strømmet ut, vi observerte mange glade og fornøyde fjes. Vi kommer nok tilbake igjen!
Bookmark and Share

Ingen kommentarer: